maanantai 5. toukokuuta 2014

Jokivarsikävelyllä

Hurjaa, ensi lauantaina tulee kuluneeksi tasan neljä kuukautta Lontooseen muuttamisestani. Paljon olen ehtinyt tehdä kaikenlaista, mutta tekemättömien asioiden lista kasvaa päivä päivältä pidemmäksi.

Aika on mennyt ihan kauhean nopeasti. Ihan liian nopeasti. Tuntuu siltä, ettei mikään aika riitä Lontoon näkemiseen ja kokemiseen. Uusia, ennenkokemattomia juttuja on vielä paljon edessäpäin, mutta samalla haluaisin palata uudestaan ja uudestaan jo vanhoihin löytämiini lempipaikkoihin. Yksi rakkaimmista lempijutuistani täällä on kävely Thames -joen vartta pitkin. Lempireittini kulkee Westminster -sillalta aina London Bridge -sillalle saakka.

London Eyen kohdalla on aina jonkinlaista häppeninkiä menossa. Siellä on paljon ihmisiä, hauskoja katutaiteilijoita ja yksi aivan ihana katumuusikko, joka laulaa ja soittaa kitaraa kuin enkeli.


Seuraavaksi reitille osuu Southbankin skeittiparkki, jossa tällä hetkellä taistellaan siitä, siirretäänkö se pois uuden kulttuurikeskuksen tieltä vai saako se jäädä omalle paikalleen.

Skeittipuiston jälkeen Waterloo Bridgen alta löytyy Southbank Centren Book Market, joka on koko eteläisen Englannin ainut ulkona sijaitseva kirjakirpputori. Kirjamarkkinat ovat auki päivittäin, satoi tai paistoi.National Theatre

National Theatren luona voi testailla vakuuttavia ilmeitä tuleviin teatterinäytöksiin. Toinen matkan varrelle sattuva teatteri on Shakespeare's Globe, joka on rakennettu juuri sellaiseksi kuin se oli Shakespearen aikana 1600-luvulla.

Reitti alittaa lähes kymmenisen erilaista siltaa, joissa jokaisessa on omat erityispiirteensä. Myös siltojen alta löytyy vaikka mitä siistejä juttuja!

Ihmettelen miksei esimerkiksi Oulussa ole tajuttu hyödyntää sen kaunista jokea. Kuinka upea Oulujoen varresta tulisikaan, jos siellä olisi kahviloita, ravintoloita, leikkipuistoja, skeittiparkkeja, venevuokraamoita ynnä muuta. 

4 kommenttia:

 1. Ehkä täällä ei siksi oo hyödynnetty, että esimerkiksi tänään on leijaillut lumihiutaleita, kyllä vaan, toukokuussa! Ja lämmintähän täällä on vain kolme päivää vuodessa, tuuletonta nolla. Eli kaikki haluaa pysytellä sisätiloissa. Ja jos sisätilasta pitää siirtyä toiseen sisätilaan, se tehdään autolla jossa on sisätilalämmitin. Ihmettelen itse sitä, ettei Oulua ole siirretty kokonaisuudessaan sisätiloihin. Siinä olisi ideaa! Ei mulla muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari naurunkyyneltä vierähti silmästä, vaikka tiedänkin, että on kyse vakavista asioista: Suomessa sataa lunta toukokuussa. Oulujoen varresta vois siis tehdä maailman ensimmäisen ja ainoan lasitetun ja lämmitetyn kävelykadun. Oikeastaan koko Oulujoen ylle voisi rakentaa jonkunlaisen katon, ettei tuuli pääsisi tuivertamaan hentojen oululaisten hiuksia. Kuinka cool olisi kanotoida sisätiloissa Oulujokea pitkin!

   Poista
  2. Minusta tämä olisi varsin käyttökelpoinen ajatus!

   Poista
  3. Niin ihanaa, että tämä ehdotus kelpaa! Mut oikeesti. Muuta pliiiiiis Helsinkiin! Tai Lontooseen. Saat valita.

   Poista