maanantai 26. toukokuuta 2014

Hipstereiden Shoreditch

Lontoon hipstereistä hipstereimmän alueen tittelistä kilpailee erityisesti Itä-Lontoossa sijaitseva Shoreditch. Ennen (ja miksei vieläkin) Itä-Lontoo tunnettiin työväenluokan ja maahanmuuttajien asuinalueena, josta löytyi pieniä asuntoja, likaisia kadunvarsia, rikollisuutta ja betonilähiöitä, joista kunnat vuokrasivat asuntoja vähäosaisille.

Vielä 1990-luvun lopulla Shoreditchin alue oli pahamaineista seutua. Asuntojen ja työhuoneiden halvat hinnat saivat lopulta opiskelijat ja taiteilijat muuttamaan alueelle. Nuoren ja taiteellisen ilmapiirin sekä uusien gallerioiden ja baarien myötä alueesta tulikin supertrendikäs. Tällä hetkellä vuokrat ovat nousseet niin tuntuvasti ylöspäin, että opiskelijoilla ja aloittelevilla taiteilijoilla on vaikeuksia maksaa vuokriaan ja he muuttavatkin kauemmas Shoreditchista.Shoreditch on edelleen megacoolia ja trendikästä aluetta siitäkin huolimatta, että jotkut nuoret ovat jättäneet alueen epämuodikkaana ja kalliina.

Päivällä Shoreditchissa voi fiilistellä rosoista kaupunkikuvaa, kierrellä nuorten designereiden liikkeissä, tehdä hyviä vintage-löytöjä, syödä katumarkkinoilla sekä tsekata hipstereiden tämänpäiväisen tyylin. Iltaisin ja öisin Shoreditchin kymmenet baarit ja klubit aukaisevat ovensa muodikkaasti pukeutuneille bilettäjille.Hipsterileimasta huolimatta tykkään Shoreditchista alueena paljon. Sieltä löytyy kivoja kahviloita ja ravintoloita sekä Lontoon hienoimmat graffitit. Ihan Shoreditchin vierestä löytyy Brick Lane, Lontoon bangladesilaisin katu, jossa aina sunnuntaisin järjestetään valtavat kirpputorimarkkinat. Niistä enemmän seuraavassa postauksessa. Huomenna kuitenkin suuntaan kulkuni Brightoniin, jossa meillä on päivä aikaa tutustua rantakaupunkiin. Pliis, hyvä ilma huomiseksi, kiitos!

8 kommenttia:

 1. Hauskaa matkaa Brightoniin <3 Ihana kaupunki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävin siellä tänään ekaa kertaa ja tykkäsin ihan tosi paljon. Aivan ihana paikka!

   Poista
 2. Tää alue näyttää kyllä aivan älyttömän upealta ja mielenkiintoiselta! Täytyypä ehdottomasti pistää korvan taakse syksyistä Lontoon-reissua silmällä pitäen :)
  Mahtavaa matkaa Brightoniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Brighton oli upea! Shoreditchissa kannattaa ehdottomasti käydä ja vähän siistiä, että sulla on Lontoon-reissu luvassa!

   Poista
 3. Mahtavia rahviteja! Ja se on kyllä jännä miten noista köyhimystön alueista tulee niin monesti hipsterinurkkia. Täsä sitä ootellaan, millon hipsterit valtaa Kaketsun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, yritin niin kuvitella ja kuvitella kaketsua ja hipstereitä edes jotenkin yhteen, mutta päässä lyö ihan tyhjää :D Mikä mielikuva, mun oli pakko nauraa ääneen tolle, kuusi vuotta Kakella asuneena. Ostari, Siwa ja Wanha mestari :D Voi ei, tulipa silti ikävä Kaukovainion kämppää, snif!

   Poista
 4. tämä oli ihan uutta mulle! Kiitos taas! - Elina

  VastaaPoista